020 – 305 58 00

Oorklachten

Oorklachten

Bij de KNO-arts kunt u terecht voor alle oorklachten. Denkt hierbij bijvoorbeeld aan:

Gehoorverlies
Gehoorverlies kan uiteenlopende oorzaken hebben. Wanneer sprake is van verlies van functie van het binnenoor of de gehoorzenuw spreken we van perceptief gehoorverlies. Bij de meeste mensen wordt deze vorm van gehoorverlies gezien, bijvoorbeeld door ouderdomsslechthorendheid of door lawaaibeschadiging. Geleidingsgehoorverlies wordt veroorzaakt door verlies aan functie van het trommelvlies of de gehoorbeentjes. Door middel van gehooronderzoek kan worden bepaald van welke vorm van gehoorverlies sprake is en wat er aan kan gebeuren (bijvoorbeeld een hoortoestel of  een gehoorverbeterende operatie).

In Medisch Centrum Jan van Goyen is een ervaren audiometrist aanwezig, zodat in een speciale audiocabine betrouwbare hoortesten kunnen worden gemaakt.

Oorsuizen
Oorsuizen komt erg veel voor en wordt tinnitus genoemd. Het kan bestaan uit het horen van een bromtoon, ruis, piep of fluit. Soms is er een behandelbare oorzaak aantoonbaar, maar in de meeste gevallen is een medische behandeling helaas niet mogelijk. Wel wordt een hoortest verricht om gehoorverlies als oorzaak uit te sluiten. Ook kan de KNO-arts over mogelijkheden van begeleiding spreken.

Oorpijn/oorontsteking
Een gehoorgangonsteking is een ontsteking van de huid van de gehoorgang en is vaak zeer pijnlijk. De KNO-arts zal onderliggende oorzaken uitsluiten en de aandoening behandelen met bijvoorbeeld oordruppels of een tampon in het oor.

Een ontsteking van het middenoor is een ontsteking achter het trommelvlies, dit komt regelmatig bij kinderen voor en geeft pijn en gehoorverlies. Als er vocht in het middenoor staat, zonder ontsteking, wordt van glue ear gesproken. Omdat dit hinderlijk gehoorverlies geeft, kan bij lang bestaan hiervan worden overwogen trommelvliesbuisjes te plaatsen.


In deze video vertellen Dr. Lenka Vermeeren en patiënt Rob Spierings over de behandeling bij oorontsteking. 

Afstaande oren
Bij afstaande oren (flaporen) kan de vorm en grootte van de oren operatief worden gecorrigeerd. Dit gebeurt vanaf een leeftijd van zes jaar. Of de ingreep vergoed wordt is afhankelijk van de zorgverzekering. Indien de ingreep niet vergoed wordt, kunt u bij het cosmetisch centrum terechts.

Meer informatie over de verschillende oorproblemen is te vinden op: www.kno.nl

Artsen

Dr. M.J.L. Ravesloot
“Ik vind het erg belangrijk dat een patiënt zich gehoord voelt en goed g...

Lees meer

Dr. L. Vermeeren
Lenka Vermeeren volgde de opleiding tot KNO-arts in het Academisch Medisch ...

Lees meer

Dr. H.S. van Monsjou
Hester van Monsjou is sinds 2016 KNO-arts in het OLVG en werkt sinds septem...

Lees meer

Afspraak maken oorklachten

U kunt van maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur bellen voor een afspraak.

U heeft een verwijzing van uw huisarts nodig.

Op maandagavond kunt u ook van 17.30 tot 19.30 uur terecht bij de afdeling KNO.

Locatie Jan van Goyenkade
T: 020 – 305 58 25

Na het versturen van het formulier ontvangt u een kopie in uw mail.
Niet leesbaar? Verander tekst