020 – 305 58 00

Nieuws

Tongzenuwstimulator tegen slaapapneu

Dinsdag 1 augustus jl. was onze KNO-arts Madeline Ravesloot te zien in de uitzending van EditieNL. De zogenoemde 'tongzenuwstimulator' tegen slaapapneu stond hierin centraal. Sinds kort is besloten dat zorgverzekeraars de behandeling met deze stimulator gaan vergoeden, een uitkomst voor veel slaapapneupatiënten!

Consult Diabetes en Sport voor patiënten met type 1 diabetes

Patiënten met type 1 diabetes die aan sport doen lopen vaak tegen verschillende uitdagingen aan. Voorbeelden zijn: het ontwikkelen van hele lage glucosewaarden óf juist hoge glucosewaarden tijdens het sporten, langdurige hypoglykemieën in de nacht na het sporten,  onzekerheid over wel of geen en hoeveel insuline spuiten voorafgaand aan het sporten, wat te doen bij duiken en wat te doen in de zogenoemde ‘derde helft’?

Alle zorg voor mensen met huidkanker onder één dak

Onlangs verscheen Medisch en Esthetisch Centrum Jan van Goyen met een artikel in een bijlage van Trouw. In deze bijlage over Oncologie delen dermatoloog dr. Bas Wind, plastisch chirurg Paula Roossink, cosmetisch arts drs. Aleid Koppius en huidtherapeute Renske Ypma (Derma2Care) hun visie op dit gespecialiseerde behandeltraject.

Dermatoloog Bas Wind waarschuwt voor de zon!

De zomer is begonnen en daarom waarschuwt dermatoloog Bas Wind voor de zon. De epidemie die huidkanker heet is de laatste jaren toegenomen. Volgens Bas Wind komt dit onder andere door de dubbele vergrijzing. Mensen die geboren zijn na de Tweede Wereldoorlog, dus een relatief grote groep van mensen boven de 50 -60, hebben veel zon gehad in hun jeugd.

Vacature: doktersassistent

Medisch Centrum Jan van Goyen is een behandelcentrum met 11 verschillende specialismen. Wij werken als centrum met korte toegangstijden en gastvrijheid en professionaliteit is voor ons erg belangrijk. Dankzij het persoonlijke karakter van ons centrum vinden duizenden patiënten jaarlijks hun weg naar onze fraaie locaties in Amsterdam Oud-Zuid.

Bereikbaarheid Jan van Goyen tijdens wegwerkzaamheden

Op woensdag 1 maart is de gemeente Amsterdam gestart met het werken aan de weg op de De Lairessestraat en de Cornelis Krusemanstraat tot aan de Amstelveenseweg. De verwachting is dat het werk begin 2018 afgerond is.

Huidkankerdag succesvol verlopen

Zaterdag 20 mei vond de huidkankerdag plaats. Ook de dermatologen van het Medisch Centrum Jan van Goyen namen deel aan deze belangrijke dag. Zo informeerden zij mensen over de huid, zon en vlekjes en beoordeelden zij deze ter plekke.

Huidkankerdag

Zaterdag 20 mei vindt de Huidkankerdag plaats. Ook de dermatologen van Medisch Centrum Jan van Goyen werken mee aan deze belangrijke dag.

KNO-arts Madeline Ravesloot in Kenia

Samen met een collega van het OLVG West vertrok onze KNO-arts Madeline Ravesloot deze maand naar Mumias, een stad gelegen in West Kenia. Namens Stichting Eardrop hebben zij een lokale KNO-arts mogen begeleiden en supervisoren bij het verrichten van ooroperaties.

Onderhoud röntgenapparaat

De röntgenafdeling van Medisch Centrum Jan van Goyen is op woensdag 24 mei en donderdag 29 juni gesloten wegens onderhoud aan het röntgenapparaat.
Getoond 1–10 van 401234